РФ звинуватила США у фальсифікації приводів для запровадження санкцій

Субота, 20 жовтня 2018, 13:46

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило США у фальшуванні приводів з метою запровадження санкцій проти РФ.

Про це йдеться у коментарі відомства щодо звинувачення Вашингтона, висунутого росіянці у зв’язку зі спробою втрутитись у проміжні вибори до Конгресу в листопаді.

У МЗС РФ заявили, що США ведуть "ганебну наклепницьку кампанію" проти Росії, продиктовану прагненням деяких американських політиків отримати "переваги в міжпартійних чварах".

"Для цього в хід йдуть негідні засоби, включаючи відверто замовні кримінальні справи з безглуздими звинуваченнями і сміховинною "доказовою базою". Розуміємо, що в Вашингтоні фабрикують привід, щоб в черговий раз застосувати проти нашої країни свої горезвісні санкції. США явно переоцінюють власні можливості", - заявили російські дипломати.

Нагадаємо, міністерство юстиції США звинуватило 44-річну росіянку Олену Хусьянову в організації змови з метою втрутитися в проміжні вибори у Конгрес США, які пройдуть у листопаді 2018 року.

У Мін'юсті США стверджують, що Хусьянова працювала головним бухгалтером у проекті "Лахта", який фінансувався російським бізнесменом Євгеном Пригожиним та ще двома підконтрольними йому компаніями — Concord Management і Concord Catering.

У відомстві вважають, що росіянка контролювала фінансові документи про витрати на діяльність в США, в тому числі на роботу активістів, рекламу в соцмережах, реєстрацію доменів і просування новин у соцмережах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: