В Німеччині професорку оштрафували на 2250 євро за затримку бібліотечних книг

Субота, 20 жовтня 2018, 16:05

Професорка німецького університету у землі Північний-Рейн Вестфалія оскаржує в суді штраф у розмірі 2 250 євро, який вона отримала, бо запізно повернула книги в бібліотеку.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Професор Гіна Кестеле, яка читає лекції в університеті Нижнього Рейну в західному місті Мьонхенглядбах, звернулася до суду в п'ятницю, щоб оскаржити покарання за затримання повернення книг майже на шість тижнів.

Її адвокат стверджує, що штраф у розмірі 1 000 євро за пізнє повернення книг і ще 1250 євро адміністративних зборів – непропорційно високе покарання.

Університет дозволяє професорам зберігати книги з дослідницькою метою протягом тривалого часу безоплатно, але наприкінці академічного року вони повинні звернутись за продовженням терміну зберігання, якщо планують залишити книги надовше.

Професор взяла з університетської бібліотеки 50 книг для своєї наукової роботи на початку літнього семестру 2015 року. Вона мала повернути їх до початку літніх канікул у червні, але зробила це тільки в вересні.

Університет стверджує, що кілька разів нагадував професорці про протермінування. Вона переконує, що не бачила повідомлень, оскільки була у відпустці.

Спершу бібліотека наклала два євро штрафу за книгу, потім – 5. За 30 днів штраф виріс до 20 євро за книгу. Крім того, після такого тривалого періоду були застосовані адміністративні збори в розмірі 25 євро за кожну книгу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.