Суд Швейцарії розкрив інформацію про відмову Абрамовичу в дозволі на проживання

Середа, 24 жовтня 2018, 12:18

Вищий суд Швейцарії зняв обмеження на пояснення причин невдалої спроби російського олігарха Романа Абрамовича отримати посвідку на проживання в країні.

Про це повідомляє Bloomberg.

Судді Верховного суду процитували побоювання, висловлені швейцарською поліцією, що Абрамович "підозрюється у відмиванні грошей" і "не виключені його контакти зі злочинними організаціями".

Суд відхилив заяви російського мільярдера про те, що розкриття інформації може завдати шкоди його репутації.

Рішення суду було прийнято 21 вересня, але опубліковано тільки вчора. Згідно з документом, проживання Абрамовича в країні "загрожує громадській безпеці", а також "несе репутаційний ризик для Швейцарії".

Абрамович через свого адвоката заперечує звинувачення у відмиванні грошей і зв'язки зі злочинними організаціями.

Минулого року Абрамович подав заявку на отримання посвідки на проживання в Швейцарії, але в середині 2017 року відкликав заявку, зіткнувшись з труднощами. Причини, з яких він відмовився від заявки, залишалися невідомими, почасти через заборону для ЗМІ повідомляти про рішення суду.

Швейцарська газета Tribune de Geneve у вересні написала про відмову для Абрамовича, пославшись на чиновників з федеральної поліції Швейцарії, які рекомендували імміграційним властям відхилити заявку російського олігарха.

Цього року Абрамович отримав ізраїльське громадянство після того, як Британія не продовжила йому візу.

У березні після отруєння колишнього російського шпигуна і його дочки прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей закликали застосувати обмеження проти російських олігархів і "грошей, пов'язаних з режимом".

За даними ЗМІ, Абрамовича зобов'язали пояснити походження статків для отримання британської візи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.