"Загроза безпеці": Швейцарія не видала Абрамовичу дозвіл на проживання

Середа, 26 вересня 2018, 08:34

Влада Швейцарії відмовила російському мільярдеру Роману Абрамовичу в отриманні посвідки на проживання побоюючись, що його перебування в країні може становити загрозу громадській безпеці і спричинити репутаційні збитки

Про це пише BBC із посиланням на швейцарські ЗМІ.

Федеральна поліція Швейцарії порадила чиновникам відхилити його заяву через підозри, що Абрамович може бути залучений до відмивання грошей або мати контакт із злочинними організаціями.

Інформація про це була опублікована виданням Tages-Anzeiger швейцарського медіахолдингу Tamedia. Стаття вийшла після того, як Абрамович програв судову суперечку Tamedia. Він намагався через суд не допустити публікації відомостей про себе в пресі.

Абрамович попросив про посвідку на проживання в листопаді 2017 року. Він заперечує будь-які правопорушення зі свого боку. Юристи бізнесмена назвали всі твердження у пресі помилковими і заявили про намір судитися через поширення неправдивої інформації про мільярдера.

Цього року Роман Абрамович отримав ізраїльське громадянство після того, як Британія не продовжила йому візу.

У березні після отруєння колишнього російського шпигуна і його дочки прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей закликали застосувати обмеження проти російських олігархів і "грошей, пов'язаних з режимом".

За даними ЗМІ, Абрамовича зобов'язали пояснити походження статків для отримання британської візи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.