Прем’єр Італії у Москві: санкції проти РФ час завершувати

Четвер, 25 жовтня 2018, 08:59

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте під час свого першого візиту до Росії на посту прем’єра закликав покласти край санкціям ЄС проти РФ.

Про це пише Reuters.

"Для Італії санкції ніколи не були самоціллю. Це інструмент, який необхідно якомога швидше вилучити", - сказав Конте на прес-конференції з російським президентом.

Однак він відмовився сказати, чи готовий Рим накласти вето на продовження санкцій. "Італія хотіла б переконати інші європейські країни, що єдиний шлях вперед - діалог".

Італія перебуває у конфлікті з союзниками ЄС через свій суперечливий бюджет 2019 року. Європейська комісія відхилила бюджет, заявивши, що він передбачає надмірний дефіцит. Фінансові ринки також відреагували на бюджет негативно.

Конте спростував заяву про те, що він попросив Росію купити італійські облігації, щоб заспокоїти ринки.

"Я не прийшов сюди, щоб просити Путіна купити італійські цінні папери через суверенний фонд. Якщо суверенний фонд або центральний банк ухвалять таке рішення, вони зроблять це, тому що це зручно, тому що це хороша угода", - сказав Конте.

Конте також запросив Путіна відвідати Італію.

Італія давно закликає ЄС зняти антиросійські санкції, стверджуючи, що вони шкодять італійському бізнесу та негативно впливають на російське громадянське суспільство. Перед візитом до Росії Конте заявив, що санкції не вирішують проблем, а Росія повинна повернутися до G8.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.