Трамп відповів на публікацію NYT про прослуховування його телефону спецслужбами РФ і Китаю

Четвер, 25 жовтня 2018, 14:52

Президент США Дональд Трамп назвав неправдивими дані The New York Times про те, що його особистий телефон прослуховують спецслужби Росії і Китаю.

"Так звані експерти стосовно Трампа в The New York Times написали довгу і нудну статтю про використання мого мобільного телефону, яка настільки некоректна, що я не маю часу тут, щоб її виправити. Я використовую лише державні телефони, і я маю лише один державний мобільний телефон, який рідко використовую. Історія така неправдива!" - написав Трамп у своєму Twitter.

За даними NYT, особисті дзвінки Трампа по iPhone прослуховують розвідслужби Росії і Китаю.

Трамп нібито найчастіше використовує захищені стаціонарні телефони, однак не відмовився від особистих мобільних апаратів. У президента США три iPhonе, йдеться у матеріалі NYT. Над безпекою двох з них працювало Агентство національної безпеки США, але третій нібито нічим не відрізняється від будь-якого іншого телефону.

Джерела видання повідомляють, що главу Білого дому неодноразово попереджали про слабкий захист його особистих телефонів, проте він ігнорує всі поради фахівців з безпеки і наполегливо продовжує ними користуватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.