Угорщина відповіла новому голові МЗС Чехії на публічну критику: ми працювали не так

Четвер, 25 жовтня 2018, 16:46

Месиджі через медіа не були характерними для угорсько-чеських відносин до призначення міністром закордонних справ Чехії Томаша Петршичека, який розкритикував "авторитарні тенденції" у Польщі й Угорщині.

Про це заявив міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сійярто, пише прес-служба уряду.

У відповідь на заяву чеського колеги Сійярто сказав: "Ми з нетерпінням чекаємо на нашу зустріч у листопаді, де ми зможемо обговорити все, оскільки надсилання сигналів не було характерним для угорсько-чеських відносин до сьогодні, і ми сподіваємось, що не буде в майбутньому".

Він наголосив, що співпраця між чотирма країнами Вишеградської групи (Чеська Республіка, Угорщина, Польща та Словаччина) буде залишатися в центрі уваги зовнішньої політики Угорщини.

"Ми дуже вдячні чеському прем'єр-міністру Андрею Бабішу за підтримку Угорщини, і вважаємо це головним", - додав очільник угорського зовнішньополітичного відомства.

Петршичек у інтерв'ю Respekt "чітко відмежувався від популістських та євроскептичних поглядів" президента Чехії Мілоша Земана та прем’єра цієї країни Андрея Бабіша.

Водночас новий очільник чеської дипломатії не повідомив про відмову від міграційної політики Чехії. Як інші держави Вишеградської групи, які не погоджуються на розподіл біженців між державами ЄС, Чехія - проти обов’язкової системи квот.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.