Новий глава МЗС Чехії розкритикував Польщу й Угорщину

Понеділок, 22 жовтня 2018, 17:45

Новий міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек (Соціал-демократична партія) розкритикував "авторитарні тенденції у Польщі та Угорщині".

Про це пише Sueddeutsche Zeitung.

"Ми не хочемо жодних альтернатив для ліберальної демократії, або ж керованої демократії, чи неліберальної демократії", - сказав очільник чеського МЗС.

"Серед партнерів та союзників добрим звичаєм є не тільки підтримка один одного, але теж розмова про те, що ми оцінюємо не тільки позитивно", - зазначив Петршичек, говорячи про критику на адресу Польщі у рамках Вишеградської четвірки через зміни у судовій системі країни.

Петршичек назвав Чехію частиною "союзу мультилатералістів", який просуває міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас. "Ми хочемо активно розвивати ліберальний світовий лад. Ми будемо союзниками Німеччини у цьому", - сказав він.

 
Томаш Петршичек і Гайко Маас

Петршичек також "чітко відмежувався від популістських та євроскептичних поглядів" президента Чехії Мілоша Земана та прем’єра цієї країни Андрея Бабіша, йдеться у матеріалі.

Він рішуче відкинув можливість скасування санкцій ЄС проти Росії. За словами міністра, Москва не виконала домовленостей щодо України. 

Новий очільник чеської дипломатії не повідомив про відмову від міграційної політики Чехії. Як інші держави Вишеградської групи, які не погоджуються на розподіл біженців між державами ЄС, Чехія - проти обов’язкової системи квот.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.