Катастрофа вертольота біля стадіону "Лестера": 5 загиблих, в тому числі власник клубу

Понеділок, 29 жовтня 2018, 13:09

В результаті падіння вертольоту в британському місті Лестер загинули п’ятеро людей, в тому числі власник місцевого футбольного клубу тайський мільярдер Вічай Срівадханапрабха.

Про це повідомляє Sky News.

У неділю ввечері вертоліт злетів з центра футбольного поля "Кінг Пауер Стедіум", де грає "Лестер", і впав через кілька секунд поруч зі стадіоном. Після падіння вертольоту почалася пожежа.

 

У катастрофі загинули п'ятеро людей, включаючи власника клубу. На борту також були співробітники компанії тайського бізнесмена Нурсара Сукнамаі і Кавепорн Пунпаре, а також пілот Ерік Шваффер і пасажир Ізабела Роза Леховіц.

Аварія сталася із вертольотом Augusta Westland AW-169, якому було два роки, його вартість близько 2 млн фунтів стерлінгів. Вертоліт встиг піднятися на висоту приблизно 60 метрів.

 

Версії щодо причин катастрофи поки різняться. За одними даними, падіння сталося через проблеми в хвостовій частині, за іншими - у вертольота виникли проблеми з двигуном і борт загорівся ще до падіння.

Свої співчуття у зв’язку із катастрофою висловили прем’єр-міністр Британії Тереза Мей та принц Вільям, який є головою британської Футбольної асоціації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: