В Італії праві заблокували продаж будівлі церкви мусульманам

Понеділок, 29 жовтня 2018, 16:39

Італійська права партія "Ліга" втрутилася в ситуацію з продажем церкви мусульманській громаді в місті Бергамо, щоб не допустити її перетворення на мечеть.

Про це повідомляє Reuters.

Мусульманська громада минулого тижня виграла аукціон з продажу каплиці в Бергамо, організований місцевою лікарнею.

"Ліга" вже кілька років керує регіоном Ломбардія, в який входить Бергамо, і виступає за припинення будівництва нових мечетей в Італії.

Лідери "Ліги" заявили, що вони анулюють продаж, використовуючи закон 2004 року, який дозволяє їм втручатися і захищати культурні об'єкти.

"Я ніколи б не виставив на продаж церкву, і я вражений тим, що керівництво лікарні не розуміло, що це настільки делікатна проблема", - написав у Twitter президент Ломбардії Аттіліо Фонтана, який представляє "Лігу".

"Ми використаємо наше право на відмову (для продажу), і для будь-якої, апеляції не буде причин", - додав він.

Це рішення означає, що тепер купити нерухомість повинен регіон. Мусульманська громада заплатила за каплицю 418 тисяч євро, їх реакція на рішення влади регіону поки невідома.

Ісламські асоціації скаржаться, що місцеві обмеження на будівництво роблять практично неможливим отримання ліцензій на будівництво мечетей в Італії, а це означає, що їм часто доводиться використовувати такі об'єкти, як гаражі, для проведення своїх молитовних зібрань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: