Генсек НАТО: Росія повинна припинити свою безрозсудну поведінку

Четвер, 4 жовтня 2018, 15:36

Генсек НАТО закликав Росію відповісти на стурбованість щодо порушень Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони країн-членів в Брюсселі.

"Ми вважаємо, що цей договір в небезпеці через дії Росії. Після багатьох років заперечень, Росія нещодавно визнала існування нової ракетної системи, яка називається 9М729. Ця система дестабілізує. Це серйозний ризик для нашої безпеки. Союзники погоджуються, що Росія не була прозорою. І відмовляється давати будь-які достовірні відповіді. Найбільш правдоподібна оцінка полягає в тому, що Росія порушує договір про РСМД", - сказав Столтенберг.

Він зазначив, небажання Росії співпрацювати у цьому питанні є продовженням безрозсудну модель поведінки.

"Ще більше непокоїть, що це є частиною моделі поведінки багатьох років. Сьогоднішні заяви урядів Нідерландів та Британії викрили російську кампанію кібератак у всьому світі", - додав він.

Нідерланди сьогодні поінформували союзників про спробу російської кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів.

У зв’язку зі спробою кібератака Нідерланди вислали чотирьох співробітників ГРУ РФ.

Заява Нідерландів пролунала після звинувачення, висунутого МЗС Британії проти ГРУ РФ, в організації "невибіркових та безрозсудних" кібератак по всьому світу, спрямованих проти політичних інститутів, бізнесу, медіа і спорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.