США пригрозили РФ заходами, якщо та не повернеться до виконання договору про РСМД

Четвер, 4 жовтня 2018, 16:23

Сполучені Штати вживатимуть заходів, якщо Росія не повернеться до виконання своїх зобов'язань в рамках Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Про це заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі.

"Як заявила раніше посол Хатчісон (глава представництва США при НАТО, - ред.), Росія повинна повернутися до дотримання договору. В іншому випадку США доведеться відповісти на неповагу умов договору. США вивчають варіанти в рамках своєї дипломатичної та оборонної стратегії в координації з союзниками", - сказав Меттіс.

Він зазначив, що міністри обгорювали "грубе порушення Росією цієї угоди".

"Сполучені Штати виконують свої зобов'язання, Росія - ні. Настав час для Росії повернутися до її дотримання", - додав Меттіс.

Нагадаємо, постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон напередодні заявила, що Росія повинна припинити розробку ракети, яка порушує договор про РСМД, в іншому випадку США спробують знищити її до того, як вона почне функціонувати.

Пізніше у Twitter Гатчісон пояснила, що вона не мала на увазі нанесення превентивного удару по Росії з метою знищення ракет.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також заявив, що Росія не дотримується зобов’язань за договором.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.