Росіянин, підозрюваний Вашингтоном у кібератаках, прописаний у військовій частині ГРУ

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 13:46

Один із росіян, якого США у четвер звинуватили у здійсненні кібератак по всьому світу, прописаний у Москві за адресою, де, згідно з даними Вашингтона, розташована одна із баз російської військової розвідки.

Як повідомляє Reuters, мова про Алєксєя Морєнца, одного із семи росіян, проти яких США в четвер висунули звинувачення.

Його звинувачують у зломі комп'ютерних мереж міжнародних спортивних організацій в Швейцарії та Організації із заборони хімічної зброї в Нідерландах.

 

Морєнєц прописаний в будинку на Комсомольському проспекті в Москві, розповіла агентству людина, яка бачила цю адресу у двох офіційних базах даних - реєстрації автомобілів і домашніх адрес.

Ця адреса збігається з місцем, де, згідно з американським обвинувальним висновком, базується військова частина 26165, підрозділ ГРУ. У загальнодоступній базі даних російських юридичних осіб це місце зазначено як юридичну адресу частини з таким номером.

Автомобіль ВАЗ Морєнца в середині 2000-х років кілька років був зареєстрований за адресою базування частини 26165, свідчить база даних ДАІ.

Ім'я та дата народження Морєнца збігаються з паспортними даними одного з росіян, яких нідерландські чиновники в середу звинуватили у спробі хакерської атаки проти ОЗХЗ в Гаазі.

Інший з семи росіян, Алєксєй Мінін, також прописаний за адресою, пов'язаною з російськими військовими - на вулиці Народного ополчення в Москві. Це юридична адреса Військової академії міністерства оборони РФ.

Нідерландська та американська влада заявила, що Морєнєц та інші обвинувачені в хакерських атаках росіяни - офіцери ГРУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: