ЄС засудив спробу кібератаки РФ проти ОЗХЗ

Четвер, 4 жовтня 2018, 15:32

Європейський Союз висловив серйозне занепокоєння спробою Росії вчинити кібератаку проти Організації з заборони хімічної зброї у Гаазі.

Про це йдеться у спільній заяві  президента Європейської ради Дональда Туска, президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера та високого представника з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні.

"Ми висловлюємо серйозну стурбованість з приводу цієї спроби підірвати цілісність Організації з заборони хімічної зброї, яка є поважною міжнародною організацією на території Нідерландів. Цей агресивний акт демонструє зневагу до благородної мети Організації з заборони хімічної зброї, яка працює над викоріненням хімзброї в усьому світі за мандатом Організації Об'єднаних Націй", - йдеться у заяві.

"Ми засуджуємо такі дії, які підривають міжнародне право та міжнародні інституції. ЄС буде продовжувати зміцнювати стійкість своїх установ, а також своїх держав-членів та міжнародних партнерів і організацій у цифровій сфері", - наголосили лідери ЄС.

4 жовтня Нідерланди поінформували про квітневу спробу російської кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів. Організація займалася розслідуванням отруєння колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля у Солсбері.

Крім того, співробітники ГРУ РФ намагалися отримати дані міжнародного слідства у справі катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України.

У зв’язку із кібер-спробами росіян Нідерланди вислали чотирьох співробітників ГРУ РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: