США звинуватили у кібератаках сімох співробітників ГРУ РФ

Четвер, 4 жовтня 2018, 17:08

Влада США оголосила звинувачення семи громадянам Росії, яких вважає співробітниками ГРУ РФ, у зв’язку з хакерськими атаками на антидопінгові організації, міжнародний футбольний орган та провідну електротехнічну компанію Westinghouse Electric Corp.

Про це повідомляє Bloomberg.

Про своє рішення Вашингтон оголосив за кілька годин після того, як уряди Великої Британії та Нідерландів звинуватили російську військову розвідку у спробах кібератак.

Мін’юст США вважає, що російські ГРУшники стоять за кібератаками на ВАДА, ФІФА, Спортивний арбітражний суд і антидопінгове агенство США USADA.

Трьом обвинуваченим хакерам – Івану Єрмакову, Дмітрію Бадіну та Артьому Малишеву – були висунуті обвинувачення у США у зв’язку з хакерськими атаками на демократів у рамках розслідування російського втручання спецпрокурора Роберта Мюллера.

В оприлюдненому у четвер обвинуваченні США звинуватили сімох росіян у крадіжці особистих даних та змові з метою шахрайства і відмивання грошей.

Нагадаємо, Нідерланди оприлюднили інформацію про квітневу спробу російської кібератаки проти ОЗХЗ, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів.

Організація займалася розслідуванням отруєння колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля у Солсбері.

Крім того, співробітники ГРУ РФ намагалися отримати дані міжнародного слідствау справі катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України.

У зв’язку із кібер-спробами росіян Нідерланди вислали чотирьох співробітників ГРУ РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.