Ймовірність хімічної атаки у Британії стає все ближчою - міністр безпеки

Вівторок, 9 жовтня 2018, 16:59

У Великій Британії ймовірність теракту із застосуванням хімічної або біологічної зброї стає все реальнішою.

Про це заявив міністр безпеки Британії Бен Воллес, повідомляє Reuters.

"Терористи продовжують вивчати нові способи вбити нас на наших вулицях: хімічна та біологічна зброя стає ближче. Вони працювали над поліпшенням арсеналу. Ми повинні бути готові до того дня, який може прийти на наші вулиці", - сказав Воллес.

Минулого року в Британії сталися п'ять нападів, які влада назвала терактами, чотири з них скоїли ісламістські бойовики. В результаті цих нападів загинули 36 осіб.

Крім того, поліція заявила, що ще 17 нападів були зірвані, а рівень національної загрози залишився "суворим", що означає, що атака вважається досить імовірною.

"Ці речі (хімічна та біологічна зброя, - ред.) використовувалися на полі битви, і те, що використовується на полі битви, зрештою буде адаптовано для використання на внутрішній арені", - сказав Ніл Басу, який очолює британське управління по боротьбі з тероризмом.

"Тому я думаю, що він так само стурбований, як і я, і такі загрози ми повинні сприймати дуже серйозно, і ми повинні переконатися, що у нас є правильна підготовка для боротьби з цією загрозою", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.