Москаль каже, що Будапешт переніс видачу угорських паспортів з Берегового

Понеділок, 12 листопада 2018, 11:33

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявляє, що Будапешт переніс видачу своїх паспортів жителям Закарпаття із Берегового до сусіднього угорського міста Кішварда на сході Угорщини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Москаль повідомив журналістам перед початком Сьомого засідання Ради регіонального розвитку в Києві.

"Нічого не змінилося. Ну, перенесли видачу в сусіднє угорське місто Кішварда (місто в регіоні Північний Великий Альфельд на сході Угорщини. - Ред). Люди сіли на електричку, яка йде 7 хвилин, і вони вже у Кішварді, і там приймають (громадянство. - Ред.)", - заявив він, додавши, що на економіку Закарпаття це жодним чином не впливає.

Нагадаємо, у вересні в інтернеті з'явилося відео, на якому українцям надають угорське громадянство з проханням не повідомляти про це владі.

4 жовтня консула Угорщини у Береговому було оголошено персоною нон грата, у відповідь Угорщина заявила про вислання українського консула.

25 жовтня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна і Угорщина 28 листопада проведуть у Києві комплексні консульські консультації у зв'язку з видачею угорських паспортів жителям Закарпаття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.