Україна, Польща і Литва закликали ЄС та G7 до санкцій проти морських портів РФ на Азові

Вівторок, 13 листопада 2018, 16:25

Міжпарламентська асамблея Україна-Польща-Литва закликала країни-члени Європейського Союзу та Великої сімки (G7) запровадити санкції проти російських морських портів в Азовському морі у відповідь на незаконну співпрацю з морськими портами на території тимчасово окупованого Криму.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Асамблея членів Верховної Ради України, Сейму Литви, Сейму та Сенату Польщі закликає країни-члени Європейського Союзу та країни-члени Великої сімки запровадити санкції проти російських морських портів в Азовському морі за їхню незаконну взаємодію з морськими портами на території тимчасово окупованого Криму, які були закриті українською владою", - йдеться в резолюції, ухваленій на 9-му засіданні міжпарламентської асамблеї у вівторок у Вільнюсі.

Міжпарламентська асамблея трьох країн також засудила ескалацію військового конфлікту в Україні з боку Російської Федерації та мілітаризацію Азовського моря.

Крім того, міжпарламентська асамблея трьох країни закликала країни Євросоюзу продовжити санкції з шести місяців до року проти Російської Федерації, доки Москва повністю не виконає Мінських домовленостей і не буде відновлена територіальна цілісність України.

Також, згідно з резолюцією, парламентська асамблея закликала країни ЄС розглянути можливість посилення санкцій проти РФ у разі продовження ескалації на сході України.

Нагадаємо, міністри країн ЄС 19 листопада обговорять нові санкції через "вибори" на окупованому Донбасі та ситуацію на Азові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.