У Швеції - нова спроба сформувати уряд на тлі погіршення економічного прогнозу

Четвер, 15 листопада 2018, 14:58

Лідер шведських центристів Енні Лоуф оголосила, що хоче провести переговори з іншими партійними лідерами щодо формування уряду, а лідер Соціал-демократичної партії у парламенті заявив, що відкритий до цієї ідеї.

Про це пише The Local.

Парламент також має намір обговорити бюджет у четвер. Міністерство фінансів погодилося з опозиційним Альянсом та лівими партіями щодо певних положень бюджету, який продовжуватиме політику минулого року без будь-яких нових важливих пропозицій. У Поміркованій партії, яка є членом Альянсу, заявили, що вимагатимуть внесення змін до проекту бюджету.

Адміністрація виконувача обов'язків прем'єр-міністра Стефана Льовена опублікувала прогнози, які передбачають більш високий рівень безробіття та більш повільні темпи економічного зростання Швеції наступного року, ніж зазначалося попередньо, пише Bloomberg.

Країна опинилася в політичному глухому куті через посилення ультраправих "Шведських демократів" на виборах 9 вересня. Їхній успіх не дав жодному традиційному блоку у парламенті отримати більшість голосів.

"Шведські демократи" вимагають гарантій насамперед щодо імміграційної політики для будь-якої участі в уряді. Вони мають 69 з 349 мандатів у Риксдагу. 

У Швеції уряд меншості може бути владою, доки більшість законодавців не проголосує проти нього. Партії мають максимум чотири спроби сформувати уряд, а у випадку невдачі повинні провести нові вибори протягом трьох місяців. Парламент Швеції через два місяці після виборів не підтримав перше висунення в прем'єри в середу, 14 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: