Трамп звільнив свою радницю через її конфлікт з Меланією

Четвер, 15 листопада 2018, 15:39

Президент США Дональд Трамп звільнив заступницю радника з питань національної безпеки Міру Рікардель через день після того, як перша леді Меланія Трамп публічно вимагала її відставки.

Про це повідомляє СNN.

"Міра Рікардель продовжуватиме підтримувати президента після того, як залишить Білий дім, щоб перейти на нову роль в Адміністрації", - сказала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

У вівторок офіс Меланії Трамп поширив заяву, що Рікардель не заслуговує посади в Білому домі. "Позиція канцелярії першої леді полягає в тому, що Рікардель більше не заслуговує честі працювати в цьому Білому домі", - йшлося у заяві.

За повідомленнями американських ЗМІ, конфлікт між Меланією Трамп та Рікардель стався кілька тижнів тому через організаційні питання, пов'язані з візитом першої леді в Африку - її першою самостійною закордонною поїздкою. Сварка спалахнула нібито через місця в літаку, також йшлося про використання ресурсів Ради національної оборони.

Рікардель протягом семи місяців перебували на посаді заступника радника з національної безпеки Джона Болтона.

Сам Болтон був у Сінгапурі, коли було оголошено про звільнення його ключового союзника. З Рікардель він працював у часи трьох республіканських адміністрацій.

ЗМІ також повідомляють, що Рікардель мала конфлікт з главою адміністрації Джоном Келлі та його заступником, які вважали, що вона зливає пресі негативні історії з Білого дому.

Рікардель також мала натягнуті стосунки з міністром оборони Джимом Меттісом. Вона заблокувала деякі зйого пропозиції щодо кандидатів на посади в Пентагоні, оскільки серед них були колишні чиновників адміністрації Обами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.