Посол США: у Трампа є багато засобів, щоб зупинити "Північний потік-2"

Вівторок, 13 листопада 2018, 13:38

Посол США в ЄС Гордон Сондленд заявив, що у президента Дональда Трампа є багато інструментів для того, щоб зупинити газопровід "Північний потік-2".

Про це він сказав у вівторок в Брюсселі, пише Berliner Morgenpost із посиланням на агентство DPA.

"Ми ще не використали всі інструменти, які могли б серйозно підірвати або зупинити проект", - сказав дипломат. Він пояснив, що Європа не повинна в односторонньому порядку залежати від російського газу.

"Якщо ця філософія не буде прийнята і проект "Північний потік" продовжиться, то у президента (Дональда Трампа) є багато інших інструментів у розпорядженні, я зараз не буду перераховувати всі, аби спробувати приборкати та зупинити проект", - сказав Сондленд.

Посол заперечив, що за цими зусиллями стоїть власний інтерес США щодо продажу скрапленого природного газу. За його словами, залежність від російського газу є геополітично помилковою.

"Ми не хочемо, щоб хтось посеред зими відключив газ, коли вибухне політична криза", - зазначив Сондленд. Він підкреслив: якщо енергопостачання Європи буде вразливим, від цього постраждають і США. "Настільки сильними є трансатлантичні відносини: ми як сіамські близнюки", - додав посол.

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" через Балтійське море вже почалося і, як очікується, буде завершене до кінця 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.