Прем'єр Нідерландів не претендуватиме на посаду президента Європейської ради

П'ятниця, 16 листопада 2018, 17:09

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розвіяв чутки про те, що він претендуватиме на одну з найвищих в ЄС посад – президента Європейської ради.

Про це повідомляє Politico.

Рютте заявив, що має намір повністю відпрацювати свій термін на посаді глави уряду - його поточний мандат триватиме до 2021 року.

Він сказав, що вже має вплив у Європі. "Тому що я тут вже так довго і знаю всіх, можу спробувати...працювати над рішеннями, наприклад, щодо міграційної кризи та євро", - сказав Рютте.

ЗМІ передбачали, що Рютте може стати потенційним кандидатом на посаду президента Європейської ради, яка стане вакантною у травні наступного року разом з низкою інших топ-посад в ЄС.

Рютте є членом ліберальної політичної сім'ї, яка заявила, що представить список кандидатів на вакантні посади.

Але Рютте сказав, що не буде міняти Гаагу на Брюссель, навіть якщо канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон тиснутимуть на нього. "Я цього не зроблю. Відповідь - ні", - сказав він.

Рютте зазначив, що чутки щодо його кандидатури могли виникнути через одне з його висловлювань. Одного разу він заявив, що, якщо б він міг обирати топ-посаду в Європі, то краще був би президентом Європейської комісії, ніж Ради. "Я одного разу відповів на питання, і, можливо, з цього виникло непорозуміння", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.