Екс-глава МВС Британії, яка пішла у відставку через скандал, повернулася в уряд

П'ятниця, 16 листопада 2018, 18:28

Екс-міністр внутрішніх справ Великої Британії Ембер Радд, яка пішла у відставку в квітні через скандал, повертається до роботи в уряді.

Про це повідомляє ВВС.

Радд призначено новим міністром праці та пенсій. Вона замінить Естер Макві, яка вчора подала у відставку через незгоду з умовами проекту угоди про вихід Британії з ЄС.

Радд стане шостим міністром праці та пенсій у британському уряді з 2016 року.

Нагадаємо, Ембер Радд пішла у відставку на тлі заяв про те, що вона ввела в оману парламент щодо її знання про наявність в уряді показників норм депортації нелегальних мігрантів.

На Радд тиснули в зв'язку зі скандалом довкола іммігрантів так званого покоління Віндраш, які прожили в Британії понад півстоліття. Це іммігранти з Карибського басейну, перший корабель з якими прибув до Лондона 22 червня 1948 року. Їх запросили до Британії, щоб заповнити нестачу робочої сили в країні.

Скандал виник після того, як стало відомо, що деяких переселенців з країн-членів Британської Співдружності, які приїхали до Сполученого Королівства в період з кінця 1940-х до 1970-х років, а також їхніх родичів, оголосили нелегальними іммігрантами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.