Фінляндія не надала інформації про втручання в роботу GPS з території Росії - посол РФ

Понеділок, 19 листопада 2018, 19:37

Фінляндія не надала Росії інформації, яка обґрунтовує звинувачення на адресу Москви щодо втручання у роботу систем GPS під час навчань НАТО Trident Juncture.

Про це заявив посол Росії в Фінляндії Павєл Кузнєцов, який 19 листопада обговорив питання з представниками фінського Міністерства закордонних справ, повідомляє прес-служба диппредставництва.

"Фінська сторона висловила занепокоєння у зв'язку з перешкодами в роботі сигналу GPS в Північній Фінляндії, які могли створити проблеми для польотів цивільної авіації. Нам не представили будь-якої інформації, що джерело перешкод нібито перебувало в Росії", - йдеться у заяві.

МЗС Фінляндії вважає достовірними відомості, отримані від Норвегії, згідно з якими втручання в роботу GPS велося з боку Росії. Фінське МЗС заявило, що очікує на додаткову інформацію від Росії та чекає відповідальної поведінки Москви.

Міністерство оборони Норвегії стверджує, що Росія з Кольського півострова втручалася в роботу супутникових навігаційних систем (GPS), які використовують у повітряному сполученні, під час навчань НАТО Trident Juncture, які проходили з 25 жовтня по 7 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.