Фото британського селища у передвиборчій рекламі США обурило англійців

фото
П'ятниця, 2 листопада 2018, 11:23

Жителі англійського селища Джейвік Сендс обурилися появою фотографії свого населеного пункту в передвиборчій рекламі республіканського кандидата у Конгрес США Ніка Стелли.

Як повідомляє Associated Press, Стелла, який хоче обратися до Конгресу у штаті Іллінойс, використав стару фотографію селища в Ессексі на сході Англії.

Таким чином республіканець демонстрував небезпеки, які чекають на виборців, якщо вони проголосують за кандидата від демократів. "Тільки ти можеш запобігти, щоб це не стало реальністю. Допоможи президенту Трампу зберегти Америку на шляху процвітання", - написано на рекламному бюлетені. Поруч зображене фото демократки Ненсі Пелосі.

 

Джейвік Сендс – у минулому процвітаючий британський курорт, який занепав, коли британці стали користуватися більш бюджетними пропозиціями відпочинку в Італії та Іспанії. У 2015 році уряд визнав Джейвік Сендс найбільш обездоленим районом Англії.

У зв'язку з цим тут реалізували кілька проектів з реконструкції і тепер місцеві лідери скаржаться, що старі фото вводять в оману, а ситуація в Джейвік Сендс значно покращилася. Зокрема, зображений у політичній рекламі район більше так не виглядає, оскільки дороги та інфраструктура були відремонтовані.

Представники кампанії Стелли запевняють, що не мали наміру очорнити Джейвік Сендс, та ніколи не використовували назву зображеного на фото селища. Проте у кандидата так і не пояснили, чому у передвиборчій кампанії у США було використано фото англійського селища.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.