Макрон застеріг Європу від націоналістичної прокази і повернення в 1930-ті роки

П'ятниця, 2 листопада 2018, 14:25

Президент Франції Еммануель Макрон застеріг Європу "від повернення в 1930-ті роки" через поширення націоналістичної "прокази" по всьому континенту.

Про це він сказав в інтерв'ю французьким ЗМІ, повідомляє Euractiv.

"Мене вражають подібності між часом, в який ми живемо, і періодом між двома світовими війнами. В Європі, розділеній побоюваннями, поверненням націоналізму, наслідками економічної кризи, майже систематично видно все, що позначало Європу між закінченням Першої світової війни і економічною кризою 1929 року", - сказав Макрон.

Макрон незабаром почне тижневий візит в північну і східну Францію в ознаменування 100-річчя закінчення Першої світової війни, а 11 листопада в Парижі буде приймати на параді лідерів світових держав.

Він особливо виділив Угорщину і Польщу, чиї націоналістичні уряду конфліктують з Брюсселем, а також Італію, де до влади прийшли представники правих і популістських партій.

"Європа стикається з ризиком - бути розбитою націоналістичною проказою і затисненою іноземними державами. І тим самим втратити свій суверенітет", - сказав він.

"Тобто, якщо наша безпека буде залежати від вибору США, якщо Китай буде грати все більшу роль, коли мова заходить про основні інфраструктури, і у Росії іноді виникає спокуса спробувати свої сили в маніпулюванні, а фінансові інтереси і ринки іноді грають більшу роль, ніж держави", - додав Макрон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.