У Гессені скасували смертну кару через 69 років після решти Німеччини

П'ятниця, 2 листопада 2018, 15:28

Німецька федеральна земля Гессен проголосувала за остаточну відмову від смертної кари від своєї конституції, внісши поправки в законодавчу аномалію 69-річної давності, яка дозволяла це робити.

Про це повідомляє ВВС.

Гессен останньою з федеральний земель вніс поправки в своє місцеве законодавство. У національній конституції смертну кару скасували ще в 1949 році.

Близько 83% виборців висловилися на референдумі за зміну положень від 1946 року. Голосування є символічним, оскільки федеральні закони мають перевагу над законодавством земель.

Між 1946 і 1949 роками двоє людей були засуджені до смертної кари в Гессені, але згодом ці рішення були замінені довічними вироками.

"Частково це положення ніколи не було модернізовано, тому що це не було необхідно - Основний закон перекриває конституції федеральної землі", - сказав місцевий політик Юрген Банцер.

Друга причина полягала в тому, що Гессен - єдина федеральна земля, яка може змінити свою конституцію - найстарішу в сучасній Німеччині - через народне голосування.

"Був побоювання, що, якщо перед голосуванням відбудеться якесь жахливе злочин, то результати можуть бути негативними", - сказав Банцер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.