КНДР підірвала 10 своїх постів охорони на кордоні з Південною Кореєю

фото
Середа, 21 листопада 2018, 13:04

Північна Корея підірвала десять своїх постів охорони на кордоні з Південною Кореєю на знак пом’якшення відносин із сусідами.

Про це повідомляє The Times.

Знищення постів, які були розташовані на південній стороні демілітаризованої зони, є частиною домовленостей, досягнутих на вищому рівні між лідером КНДР та президентом Південної Кореї.

Міністерство оборони Південної Кореї опублікувало фото вибухів, які були видно з обох сторін кордону. Сеул заявив, що був попереджений про плани Пхеньяна підірвати пости майже одночасними вибухами.

У жовтні Північна і Південна Корея та командування ООН домовилися про відведення вогнепальної зброї та постів охорони з демілітаризованої зони біля села Пханмунджом цього тижня.

Обидві Кореї домовилися прибрати по 10 з 11 охоронних постів в радіусі 1 км вздовж Військової демаркаційної лінії на їх кордоні до кінця року. Вони також планують вивести всю вогнепальну зброю з Об'єднаної зони безпеки в Пханмунджомі.

Відповідно до цієї угоди, солдатам, які перебувають всередині демілітаризованої зони, забороняється мати зброю, і одночасно допускається перебування не більше 35 осіб з обох сторін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.