Норвежця звинуватили у "найбільшому сексуальному злочині" в історії країни

Середа, 21 листопада 2018, 18:42

26-річного норвежця звинуватили у злочинах на сексуальному ґрунті проти понад 300 хлопчиків та чоловіків, що, зі слів прокурорів, стало найбільшою справою у своєму роді в історії Норвегії.

Про це пише The Guardian.

Справа стосується чоловіка, жертвами якого між 2011 і 2016 роками стали здебільшого підлітки від 13 до 16 років, а деяким на той час було лише 9. Через інтернет-чати та додаток для обміну повідомленнями Snapchat зловмисник (як повідомляється, футбольний рефері) вдавав дівчину-підлітка і переконував хлопців продемонструвати йому сексуальні акти в обмін на обіцянку еротичних фотографій. 

Обвинувачений записував відеочати, погрожуючи опублікувати їх в інтернеті, якщо хлопці не надішлють йому додаткові фільми.

Поліція виявила 16 463 різних відеозаписів на комп'ютері підозрюваного, на яких були записані хлопчики з Норвегії, Швеції та Данії. Обвинувальний висновок здебільшого стосується зловживання в інтернеті, але підозрюваний зустрічав деяких з його жертв, і йому також висунули звинувачення в зґвалтуванні, повідомляють норвезькі ЗМІ.

Адвокат підозрюваного розповів, що його клієнт, якого очікує суд на початку наступного року, глибоко шкодує про свої дії і співпрацює з правоохоронцями.

За словами прокурорів, лише у двох випадках хтось, крім передбачуваних жертв, дізнався про ситуацію: "Тільки одному хлопчикові вдалося розповісти своїм батькам, а ще одна мати виявила це сама. Це багато говорить про те, як молодим людям важко говорити про наругу подібного роду".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.