Суд ЄС підтримав санкції проти родини екс-президента Єгипту Хосні Мубарака

Четвер, 22 листопада 2018, 11:32

Європейський суд загальної юрисдикції підтримав рішення Ради ЄС щодо замороження активів членів сім'ї колишьного президента Єгипту Хосні Мубарака на основі судових процедур, пов'язаних з незаконним привласненням державних коштів.

Про це йдеться у рішення на сайті суду.

Після політичних подій, що відбулися в Єгипті з січня 2011 року, Рада ЄС 21 березня 2011 року прийняла рішення про обмежувальні заходи, спрямовані проти деяких осіб, визнаних відповідальними за незаконне присвоєння єгипетських державних коштів та осіб пов'язані з ними.

Це рішення, яке поновлювалося в наступні роки, стосується, зокрема, Сюзанни Салех Табе, дружини Мубарака, їхніх синів та дружин їхніх синів на тій підставі, що вони підпадають під судові процедури, ініційовані владою Єгипту за незаконне привласнення державних коштів.

Родина Мубарака звернулася до суду з проханням скасувати санкції, стверджуючи, що для них немає правової підстави, і що судовий процес в Єгипті не дотримується права на ефективний правовий захист та презумпцію невинуватості, захищені Статутом фундаментальних прав Європейського Союзу, і що Рада порушила критерії права на захист та принцип пропорційності.

У сьогоднішніх рішеннях європейський суд відхилив ці претензії та підтримав рішення Ради ЄС про продовження заморожування майна заявників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.