Туреччина стурбована новинами про обстріл українських суден і поранення військових

Понеділок, 26 листопада 2018, 10:05

Туреччина стурбована повідомленнями про обстріл українських суден в Азовському морі, в результаті чого є поранені.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини.

"Ми стежимо за розвитком та зростанням напруженості в Азовському морі та Керченській протоці. У цьому контексті ми стурбовані повідомленням про обстріл українських суден в Азовському морі, в результаті чого є поранені", - йдеться в повідомленні.

"Ми підкреслюємо, що прохід через Керченську протоки до Чорного моря не повинен блокуватися. Закликаємо уникати кроків, які можуть принести небезпеку для регіонального миру і стабільності, поважати міжнародне право, і запобігати ескалації напруженості, дотримуючись здорового глузду і поміркованості", - додали в Анкарі.

25 листопада в районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України. В результаті, за даними ВМС, росіянами було захоплено три кораблі й поранено шістьох українських військовослужбовців

Під час засідання РНБОУ начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що  загалом на українських суднах перебували 23 особи, доля моряків з кораблів ВМС ЗСУ, які були захоплені російськими службами, Україні невідома.  

Як повідомлялося, за результатами засідання РНБО президент Петро Порошенко просить Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.