Парубій пояснив НАТО, чому Україна запроваджує воєнний стан

Вівторок, 27 листопада 2018, 19:06

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій на зустрічі з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у вівторок в Брюсселі пояснив причини запровадження воєнного стану в Україні.

Про це голова ВРУ заявив, спілкуючись із журналістами в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

"Звичайно, наших партнерів цікавила більш детальна інформація про закон про воєнний стан. Власне, багато інсинуацій з цього приводу було поширено російськими ЗМІ. І було дуже важливо, щоб генеральному секретарю я детально пояснив, у чому логіка і причина", - сказав Парубій.

Парубій зазначив, що в України була інформація про можливе загострення конфлікту.

"Я пояснив, що введення воєнного стану проводиться у тих областях, які межують або з Російською Федерацією, або з Придністров'ям, де знаходяться російські війська. Термін 30 днів є для того, щоб у випадку ескалації ми змогли швидко і ефективно провести мобілізацію і організувати оборону своєї країни. Ці аргументи повністю були сприйняті генеральним секретарем", - зазначив спікер парламенту.

Він додав, що ухвалення Верховною Радою постанови про призначення президентських виборів у НАТО оцінили як повну щирість і відкритість українських намірів.

"Цим фактом ми продемонстрували, що вся російська пропаганда (про те), що через воєнний стан будуть скасовані президентські вибори, є повною нісенітницею і черговим російським фейком", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.