Меркель: ми накладаємо санкції на РФ за порушення міжнародного права

Четвер, 29 листопада 2018, 12:17

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Захід запроваджує санкції проти Росії, щоб стати на захист міжнародного права, і додала, що вона буде розглядати питання Азовського моря з президентом Російської Федерації Владіміром Путіним на майбутньому саміті G20 в Аргентині.

Про це пише Reuters.

"Ми не застосовуємо санкції проти Росії заради санкцій, ми запроваджуємо санкції, щоб чітко визначити, що країни, навіть якщо їхнє територіальне розташування зближує їх із Росією, мають право на власний розвиток", - сказала вона на німецько-українській конференції в Берліні. "Це принципи міжнародного права", - додала очільниця німецького уряду.

За інформацією німецького видання Die Welt, Німеччина та Франція не підтримують введення нових санкцій проти Росії на тлі загострення довкола Керченської протоки. Відомо, що 6-7 країн ЄС розглядають подальші санкції щодо Росії.

Карін Кнайссль, голова МЗС Австрії, яка зараз головує у Раді ЄС, заявила, що подальше введення антиросійських санкцій у зв’язку з загостренням конфлікту між РФ та Україною залежатиме від оцінки фактів інциденту і поведінки обох сторін.

Речниця зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич заявила, що у ЄС продовжуються дискусії стосовно нових санкцій проти Росії.

Нагадаємо, 31 липня Рада ЄС запровадила санкції проти 6 компаній, причетних до незаконного спорудження мосту через Керченську протоку до окупованого Росією Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.