У Польщі державний телеканал обіграв нацистську символіку у назві "Роssія"

фото
Четвер, 29 листопада 2018, 15:42

Польський інформаційний телеканал TVP Info, власником якого польська державна телекомпанія TVP, в ефірі однієї з програм в оформленні студії використав символіку нацистської організації SS у назві Росії.

Про це повідомляє Radio Zet.

У ранковій програмі „Minęła 20" ведучий і його гості дискутували на тему ескалації в Азовському морі.

Під час програми на стіні студії була розміщена відеографіка, в якій символіка нацистської організації SS замінила звичні літери "с" у назві Росії. Зокрема, у студії був розміщений напис „Achtung RuSSia! Achtung RuSSia".

Крім того, обличчя президента РФ Владіміра Путіна було зображене замість черепа у стилістиці, що використовувалася на ємностях з "Циклоном Б", який застосовували до в’язнів нацистських концтаборів.

 

Польські експерти з дипломатичного протоколу, опитані Radio Zet засудили подібні зображення, називаючи їх неприйнятними. За словами одного з них, якби подібне зображення було застосоване щодо польського президента, посол Польщі реагував би негайно.

У польській Національній раді телебачення і радіомовлення заявили, що до полудня четверга до регулятора не надходило скарг щодо графіки в ефірі TVP Info.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.