Panama Papers: поліція обшукала офіси Deutsche Bank у справі про відмивання коштів

Четвер, 29 листопада 2018, 16:27

Німецькі прокурори провели обшуки в декількох офісах Deutsche Bank у Франкфурті в рамках розслідування підозр про відмивання грошей, що виникли після публікації даних "Panama papers".

Про це повідомляє AFP.

Розслідування засноване на твердженнях про те, що найбільший кредитор Німеччини допоміг клієнтам створити офшорні компанії в податкових притулках, щоб "перевести гроші, одержані злочинним шляхом" на рахунки Deutsche Bank.

Близько 170 поліцейських і слідчих з прокуратури обшукали шість приміщень банку в місті.

Deutsche Bank підтвердив обшуки і заявив, що "повністю співпрацює" з владою. "Справа пов'язана з панамським документами", - додали в банку.

Франкфуртські прокурори заявили, що їх розслідування зосередилося на двох співробітниках Deutsche Bank у віці 50 і 46 років, а також на "кількох" неназваних старших співробітниках.

Ґрунтуючись на інформації "Panama papers", співробітники підозрюються в тому, що вони "не повідомили про підозри у відмиванні грошей", пов'язані з офшорними фірмами, що займаються ухиленням від сплати податків, незважаючи на наявність достатніх доказів для того, щоб припинити незаконну діяльність.

Скандал "Panama papers" спалахнув в 2016 році після масового витоку даних від панамської юридичної фірми Mossack Fonsenca, в яких була інформація про широкомасштабні ухилення від сплати податків в офшорах .

Deutsche Bank був серед сотень фінансових установ, чиї назви з'явилися в повідомленнях ЗМІ в зв'язку зі скандалом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.