Прем'єр Британії закликає депутатів проголосувати за угоду про Brexit 11 грудня

П'ятниця, 30 листопада 2018, 11:29

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей зосереджена на тому, щоб переконати депутатів парламенту підтримати її угоду про Brexit 11 грудня, а не підготувати план В.

Про це вона сказала журналістам у літаку під час подорожі на саміт G20 у Аргентині, повідомляє Reuters.

"Ми з урядом зосереджені на голосуванні, яке відбувається 11 грудня. Ми будемо роз'яснювати парламентарям, чому ми вважаємо, що це хороша справа для Великої Британії", - сказала Мей, коли її спитали про можливий запасний план.

Мей минулого тижня підписала угоду з ЄС, але документ викликав незадоволення частини депутатів, в тому числі в її Консервативній партії.

"Я прошу кожного члена парламенту подумати про затвердження результатів референдуму і робити це у спосіб, який відповідає національним інтересам, і робити це так, щоб це відповідало інтересам їхніх виборців, тому що угода захищає робочі місця та засоби до існування", - додала Мей.

Мей зазначила, що, якщо законодавці відмовляться від угоди, то Британії вийде з ЄС без угоди або навіть не залишить блок взагалі.

На питання про те, який з цих двох варіантів був більш імовірним, якщо угоду відхилять, вона сказала: "У нас ще не було голосування. Зосередьмося на угоді, про яку ми домовилися з Європейським Союзом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.