РФ вважає нелегітимними санкції США проти Ірану

Вівторок, 6 листопада 2018, 15:55

Глава МЗС РФ Сергєй Лавров заявив, що санкції США щодо Ірану абсолютно нелегітимні та грубо порушують рішення Ради безпеки ООН.

Про це повідомило російське інформаційне агентство РИА Новости.

"Що стосується американських заходів щодо Ірану, вони абсолютно нелегітимні. Вони грубо порушують рішення Ради безпеки ООН, а ті форми, в яких ці заходи оголошуються і реалізуються, звичайно ж, не можуть не викликати глибокого розчарування", - заявив Лавров.

Голова МЗС Росії підкреслив, що "вести політику на основі ультиматумів і односторонніх вимог в нашу епоху навряд чи допустимо".

США відновили санкції проти Ірану, скасовані в рамках ядерної угоди 2015 року, яку уклала адміністрація президента Барака Обами та п'ять інших світових держав. Пакет санкцій зачіпає експорт нафти, міжнародні перевезення та банківський сектор.

У санкційному списку США щодо Ірану понад 700 фізичних осіб, компаній, морських і повітряних суден, включно з найбільшими банками та компаніями з експорту нафти.

Іран заявив, що не підкориться санкціям США, назвавши спробу Сполучених Штатів обмежити ракетну та ядерну програми Тегерана і послабити його вплив на Близькому Сході "економічною війною".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.