Кремль пояснив, чому Трамп і Путін відмовилися від повноцінних переговорів у Парижі

Середа, 7 листопада 2018, 16:00

Організатори пам'ятних заходів на честь закінчення Першої світової війни у Парижі турбувалися, що зустріч президентів Росії і США відверне увагу від приводу, з якого вони приїдуть до французької столиці 11 листопада, і саме тому Вашингтон і Москва утрималися від проведення масштабного саміту.

Про це заявив помічник президента Росії Юрій Ушаков, пише РБК.

"Французькі колеги стали висловлювати побоювання, що сама зустріч і навіть процес її підготовки може відвернути увагу від головної теми паризьких заходів і планованого форуму ", - сказав Ушаков.

За його словами, свої побоювання французька сторона "активно доносила до російської і американської".

"З урахуванням цих міркувань було прийнято рішення в Вашингтоні та Москві: утриматися від проведення масштабної зустрічі і орієнтуватися на організацію такої зустрічі в Буенос-Айресі", - повідомив Ушаков.

У результаті, зазначив він, досягнули домовленості, що президенти мигцем поспілкуються у французькій столиці, а більш докладну бесіду проведуть у Буенос-Айресі. Зустріч в Аргентині перебуває в опрацюванні, додав представник Кремля. Узгоджуються час, дата і змістовне наповнення зустрічі, пояснив він.

Про те, що Трамп і Путін відмовилися від повноцінних переговорів у Парижі заявив у вівторок прес-секретар Кремля Дмитрій Пєсков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: