Після виборів США можуть вдарити по новому суверенному боргу Росії

Середа, 7 листопада 2018, 12:40

Демократична партія після проміжних виборів у США взяла під контроль Палату представників - нижню палату Конгресу - і буде просувати посилення санкцій, зокрема таких, які вдарять по новому суверенному боргу Росії.

Про це пише The New York Times.

Демократи також "спробують натиснути на Трампа задля введення в дію всіх санкцій широкомасштабного законопроекту, який він неохоче підписав в серпні 2017 року", - йдеться у матеріалі.

Також конгресмени можуть використати своє право на організацію допиту в парламенті, щоб дізнатися більше про те, що Трамп обговорював з президентом РФ Владіміром Путіним за зачиненими дверима в Хельсінкі.

"Білий дім майже не розповів деталей зустрічі", - сказано в статті.

Палата представників на чолі з демократами також хоче суворіше покарати Росію за втручання у американські президентські вибори і агресію проти України, а також втручання у громадянську війну в Сирії.

Раніше на запитання про те, чи США можуть накласти санкції на власників російського суверенного боргу, радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон сказав, що не знає про "будь-які санкції щодо державного боргу", однак пояснив: нові обмеження можуть зачепити держборг непрямо.

Як відомо, Державний департамент США заявив напередодні, що запровадить додаткові санкції щодо Росії, оскільки Москва не надала обґрунтованих гарантій, що не буде використовувати хімічну зброю після застосування нервового агента проти колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля в Англії.

Глава Рахункової палати РФ заявляв, що російська економіка ризикує увійти в рецесію наступного року, якщо Сполучені Штати запровадять додаткові антиросійські обмеження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.