Санкції проти російських олігархів дуже ефективні – радник прем’єра Британії

Четвер, 8 листопада 2018, 11:41

Санкції проти наближених до президента РФ олігархів стали ефективною відповіддю на отруєння в Солсбері.

Про це заявив радник прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Марк Лайл Грант під час дискусії на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед", яка проходить в Києві.

"Дуже важливо спрямовувати санкції проти соратників Путіна, а не проти росіян. Санкції проти олігархів, пов’язаних безпосередньо із Путіним, це – ефективна відповідь", - сказав Грант.

Він зазначив, що у західних країнах зараз є набагато більше розуміння російської загрози.

"Хоча це стосується більше усвідомлення на урядовому та національному рівні, адже розвідка знала про загрозу Росії ще після вбивства колишнього співробітник ФСБ Александра Литвиненка", - сказав Грант.

За його словами, Путін не очікував такої сильної реакції міжнародної спільноти, коли з різних країн були вислані понад 150 агентів ГРУ, які працювали під дипломатичним прикриттям.

"Відповідь на отруєння також полягала в тому, що виконавці, співробітники російської військової розвідки, були публічно названі. Путін точно не очікував такого викриття. Звісно, він хотів, щоб всі розуміли причетність Росії, на це і була спрямована така бездумна поведінка. Це був чіткий сигнал Кремля, що він може дістати і вбити будь-кого", - додав Грант.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: