Суд остаточно відхилив скаргу Бесеску на позбавлення громадянства Молдови

Четвер, 8 листопада 2018, 12:43

Вища судова палата (ВСП) Молдови винесла рішення про позбавлення громадянства колишнього президента Румунії Траяна Бесеску.

Про це повідомляє Newsmaker.

Так, вища судова інстанція Молдови відхилила апеляцію адвокатів з приводу відмови в поверненні йому громадянства Молдови. ВСП залишила в силі рішення Апеляційної палати Кишинева від 10 травня 2018 року, згідно з яким було визнано законним указ президента Молдови про позбавлення громадянства Бесеску.

Після розгляду запиту адвокатів суддями ВСП, яке проходило без участі сторін, в середу ввечері, о 18.29, на сайті ВСП з'явилося повідомлення, що засідання відбулося, а рішення інстанції буде оголошено 14 листопада. Але через три години на сайті з'явилося рішення ВСП про відхилення апеляції адвокатів.

Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.

Бесеску і його дружина отримали громадянство Молдови 9 червня 2016 року за указом колишнього президента Молдови Ніколає Тімофті.

В січні 2017 року новий президент Молдови Ігор Додон підписав указ про позбавлення Бесеску молдовського громадянства. Документ не торкнувся дружини колишнього президента Румунії. Бесеску назвав рішення Додона "політичним" і звернувся до суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.