Парламент Ірландії легалізував аборти

П'ятниця, 14 грудня 2018, 09:14

Парламент Ірландії проголосував за легалізацію абортів у країні. Нове законодавство набуде чинності вже на початку січня.

Про це повідомляє The Irish Times.

В Ірландії будуть дозволені аборти в термін до 12 тижнів вагітності і пізніше в разі загрози життю матері або важкої патології плода. Легалізація набере чинності після підписання закону президентом країни Майклом Хіггінсом.

Закон був прийнятий у четвер вночі після тижнів гарячих дебатів в обох палатах парламенту. В ході дискусії було подано понад 350 поправок, але прийняті були лише кілька запропонованих урядом змін, включаючи поправку, яка скасувала вимогу, щоб лікар, який дає жінці дозвіл за аборт, сам же повинен його і зробити

Міністр охорони здоров'я Саймон Харріс заявив, що це "історичний день".

"Це справді історичний момент. Це відкриває шлях до реалізації послуги з припинення вагітності у січні 2019 року. Це початок нової ери для охорони здоров'я жінок ", - сказав він.

Законодавство Ірландії про аборти було одним з найжорсткіших у світі. До 2013 року аборти в країни не дозволялися за жодних випадків.

Сьогодні аборт можливий лише тоді, коли життя жінки перебуває під загрозою, але не у випадку зґвалтування, інцесту або смертельної аномалії плоду. Водночас ірландським жінкам не заборонено робити аборти за кордоном.

Нагадаємо, у травні дві третини жителів Ірландії на референдумі підтримали лібералізацію законодавства щодо заборони абортів у цій католицькій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: