Лідери ЄС закликали вжити кроків для протидії дезінформації у світлі майбутніх виборів

П'ятниця, 14 грудня 2018, 15:55

Лідери ЄС закликали до реалізації Спільного плану дій щодо дезінформації для посилення боротьби з дезінформацією перед майбутніми виборами до Європарламенту.

Про це йдеться у висновках  саміту ЄС.

"Поширення цілеспрямованої, широкомасштабної та систематичної дезінформації як частини гібридної війни є гострим і стратегічним викликом для наших демократичних систем" - наголосили лідери ЄС.

У зв’язку з цим вони висловили за необхідність рішучої реакції на поширення дезінформації.

"Європейська рада закликає до оперативної та скоординованої реалізації Спільного плану дій щодо дезінформації, представленого Комісією та Високим представником, з метою зміцнення можливостей ЄС, посилення скоординованих та спільних дій між союзом та державами-членами, мобілізації приватного сектору та підвищення соціальної стійкості до дезінформації" - йдеться у заяві

Також лідери ЄС закликали до швидких і рішучих дій як на європейському, так і на національному рівнях щодо забезпечення вільних та справедливих європейських та національних виборів.

Як повідомлялося, на початку грудня Єврокомісія запропонувала збільшити витрати  на боротьбу з фейковими новинами в Інтернеті, створивши з березня 2019 року систему швидкого сповіщення, щоб якнайшвидше попереджати уряди та спонукати технологічні компанії до боротьби з дезінформацією.

Читайте також ЄС кидає виклик російській дезінформації: як захищатиметься Європа

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: