"Вона мене поцілувала": Юнкер запевнив, що не ображав прем’єрку Британії на саміті ЄС

П'ятниця, 14 грудня 2018, 18:18

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер розповів про спілкування на підвищених тонах із головою уряду Британії Терезою Мей на саміті ЄС і запевнив, що не ображав колегу.

Про це він заявив на підсумковій прес-конференції саміту, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Як повідомлялося, емоційна розмова двох політиків відбулася у присутності операторів, які знімали лідерів ЄС перед початком ранкового засідання у п'ятницю. На відео було чути, що Мей вимагає від Юнкера пояснити, чому він назвав її "мутною" (nebulous), а той заперечує, що казав це про неї.

Коментуючи цей інцидент, Жан-Клод Юнкер запевнив, що не мав наміру образити колегу.

"Я взагалі не знав, що у англійській мові є таке слово. Я говорив французькою і сказав nébuleux, тобто "туманний", та й це стосувалося не особисто Терези, а дискусії щодо Brexit у Британії", - пояснив президент ЄК на своє виправдання.

Юнкер наголосив, що має серйозні запитання до дискусії щодо Brexit у межах британського парламенту. "Я не бачу, куди йдуть ці дебати", - сказав він.

Він окремо запевнив, що конфлікт з Терезою Мей владнаний. "І вона мене поцілувала!" - додав він на завершення, викликавши сміх журналістів

Президент Європейської ради Дональд Туск підтримав Юнкера, наголосивши, що у діалозі щодо Brexit у Мей немає підстав скаржитися на європейських колег. "Ми поводимося з прем’єром Терезою Мей з більшою повагою, ніж деякі британські парламентарі", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.