Тисячі незгодних із "рабським законодавством" знову протестували в Будапешті

фото
Понеділок, 17 грудня 2018, 08:48

Близько 10 тисяч людей протестували у неділю в Будапешті проти нових змін у трудовому кодексі, які критики називають "рабськими".

Як повідомляє Reuters, в рамках акції люди пройшли ходою до парламенту та штаб-квартири державного телеканалу.

 
Фото: Reuters

Недільний протест став четвертим за рахунком і найбільшим з моменту прийняття нового законодавства минулого тижня.

Хода була здебільшого мирною, проте поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, які влаштували штовханину біля телеканалу пізно ввечері.

 
Фото: Reuters
 
Фото: Reuters

Демонстрацію організували опозиційні партії, студенти та профспілки, вимагаючи вільних медіа, скасування змін трудового законодавства та незалежності судової влади.

Сотні спецпризначенців у повному екіпіруванні забезпечували порядок на одній із найбільших демонстрацій, з якими зіштовхнувся угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан після приходу до влади в 2010 році.

У суботу правляча партія Орбана "Фідес" заявила, що за вуличними заворушеннями стоять "злочинці", та звинуватила американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса у розпалюванні протестів.

Протести в Угорщині  активізувались після того, як 12 грудня парламент ухвалив зміни до трудового законодавства. Нововведення передбачають збільшення максимальної кількості понаднормових годин роботи на рік з нинішніх 250 до 400.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.