Німеччина прискіпливіше перевірятиме угоди за участі інвесторів з-за меж ЄС

Понеділок, 17 грудня 2018, 10:41

Після декількох місяців консультацій німецький уряд погодився запровадити більш жорсткі правила для покупки акцій німецьких компаній інвесторами з-за меж ЄС.

Як повідомляє німецьке видання Handelsblatt, відповідний проект постанови німецький уряд ухвалить на засіданні у середу.

Згідно з проектом документа, уряд пропонує знизити з 25% до 10% акцій поріг, при перевищенні якого укладення угоди може стати об'єктом перевірки.

Таким чином правила будуть навіть більш жорсткими, ніж пропонував міністр економіки Петер Альтмаєр. Він хотів знизити поріг до 15%.

Зменшений поріг до 10% стосуватиметься тільки пов’язаних із безпекою сфер, таких як оборона чи так звані критичні інфраструктури. До останніх належать постачання енергії, виробництво продуктів харчування.

Посилення правил є відповіддю на значне збільшення поглинань німецьких компаній або їхніх частин іноземними інвесторами, особливо з боку Китаю.

Зокрема, на початку цього року німецький уряд занепокоїла спроба китайського інвестора купити 20% електромережевого оператора 50Hertz. Уряд Німеччини не міг перевірити угоду, оскільки станом на сьогодні необхідний для цього поріг становить 25%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: