Угорщина планує інвестиції у сполучення з Україною: нові автотраси, КПП та авіарейси

Середа, 28 листопада 2018, 11:59

Політичні заяви, пов’язані із напруженням у відносинах між Києвом та Будапештом, не шкодять співпраці між сторонами в інших сферах.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" розповів заступник голови МЗС Угорщини Левенте Мадяр.

"У Києві я говорив, зокрема, про угоду, яку підписали прем’єри Орбан і Гройсман два роки тому і яка не була імплементована. Це більше ніж просто будівництво доріг. Так, переважно ця домовленість стосується інфраструктури у прикордонному регіоні, але не тільки. І переваги від цієї співпраці отримають не лише мешканці Закарпаття", - сказав Мадяр.

Так, кілька днів тому до Києва приїздив керівник найбільшої угорської авіакомпанії Wizzair, він зустрівся із президентом Порошенком, нагадав чиновник.

"Вони домовилися про значну присутність цієї компанії на українському ринку. До речі, зараз ведуться розмови про запуск прямого рейсу зі Львова до Будапешта, я про це говорив під час візиту.

Також ми плануємо побудову двох автомагістралей, що вестимуть в Україну, і скоро почнемо їх будівництво. Ми плануємо побудову двох пунктів перетину кордону на Закарпатті. До одного вже побудовані автошляхи з обох сторін, це КПП Велика Паладь – Надьгодош. Також ми плануємо побудувати міст на головному пункті перетину, Захонь – Чоп", - розповів Мадяр.

Дипломат нагадав про плани запустити прямий потяг з Мукачева до Будапешта, "адже зараз дорога між ними забирає 9 годин".

"Нам потрібно ставати ближчими один до одного", - переконаний Мадяр.

26 листопада у МЗС України відбулися українсько-угорські консультації з питань двостороннього співробітництва, під час яких сторони обговорили співпрацю у реалізації прикордонних інфраструктурних проектів.

Детальніше читайте у інтерв'ю Левенте Мадяра "Я чув, що Угорщина працює разом із РФ проти України, але це – абсурд".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.