В КНДР з обуренням відреагували на нові санкції США

Понеділок, 17 грудня 2018, 11:16

Північна Корея у неділю засудила рішення США запровадити санкції проти трьох північнокорейських чиновників, включно із помічником лідера КНДР.

Вашингтон вирішив ввести проти них санкції після повідомлень про порушення цими особами прав людини, повідомляє Reuters.

Денуклеаризація Північної Кореї досягла невеликого прогресу після зустрічі Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа на історичному саміті в Сінгапурі у червні. Обидві сторони досі не призначили дату переговорів між держсекретарем США Майком Помпео та "правою рукою" лідера КНДР Кім Йон Чолем, які були скасовані в листопаді.

Визнаючи готовність Трампа до "покращення відносин", Пхеньян звинуватив Державний департамент США у намаганні повернути відносини між країнами до минулорічного статусу "обміну вогнем".

Міністерство закордонних справ КНДР у своїй заяві заявило, що Вашингтон "вісім разів запроваджував санкції проти компаній, приватних осіб і кораблів не тільки Північної Кореї, але також Росії, Китаю та інших країн..."

У заяві сказано: якщо американська адміністрація вважає, що посилення санкцій і тиску змусить Пхеньян відмовитися від своєї ядерної зброї, "це буде вважатися її найбільшим прорахунком і назавжди заблокує шлях до денуклеаризації на Корейському півострові - результат, якого ніхто не бажає".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: