Німецька школа відмовилася приймати на навчання дитину ультраправого політика

Понеділок, 17 грудня 2018, 11:19

Берлінська приватна школа відмовилася приймати на навчання дитину через те, що її батько є політиком ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Школа провела тривалі зустрічі з політиком AfD та його дружиною, а також з 20 вчителями, і вирішила не приймати дитину, незважаючи на той факт, що хлопчик вже відвідує дитячий садок від цієї школи.

Керівники школи під час зустрічей розпитували батьків про їхні політичні погляди. За словами керуючого директора асоціації, відповідальної за школу, навчальний заклад виявив надто великий потенціал для постійного конфлікту у разі прийняття дитини.

Партія неодноразово критикувала вчителів за те, що вони нібито налаштовують учнів проти ксенофобських та націоналістичних поглядів AfD, і навіть пропонувала створити анонімну онлайн-систему для учнів, щоб повідомляти про таких вчителів.

Рішення школи розкритикувала міністр освіти Сандра Ширз, заявивши, що адміністрацію школи викликали до відомства через це питання.

Приватні школи регулюються такими ж нормами, що й державні школи, але вони також мають право відбирати учнів, якщо не порушують при цьому антидискримінаційне законодавство.

У школі також повідомили, що мали 140 заявок на 30 місць, тож змушені були відмовити багатьом претендентам, а не тільки в цьому випадку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.