Гройсман про погрози Лаврова: РФ виправдовує свою дикість

Понеділок, 17 грудня 2018, 13:22

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман прокоментував заяву голови МЗС РФ Сергєя Лаврова щодо нібито підготовки Україною провокацій на кордоні з Кримом наприкінці грудня.

Виступаючи на прес-конференції в Брюсселі у понеділок, Гройсман заявив, що Лавров "сам це придумав", повідомляє "Європейська правда".

"Україна ніколи, ніде не створювала жодних прецедентів щодо провокацій. Більше того – те, що трапилося в Азовському морі, не є провокацією. Це абсолютно брутальний напад Збройних сил Російської Федерації під їхнім державним прапором проти нашої суверенної держави, проти українського флоту, проти українських моряків", - сказав Гройсман.

За його словами, сьогодні "питання полягає в тому, що наші військовополонені перебувають у них за гратами".

"Тому я думаю, що це чергова спроба Російської Федерації виправдати свою дикість і неприховану військову агресію. Я би порадив міністру зробити все залежне від нього у межах його можливостей, щоб українські моряки були звільнені, а Збройні сили Російської Федерації і бойовики, які перебувають сьогодні на території України, повернулись додому", - додав прем’єр.

Нагадаємо, у понеділок Лавров заявив, що Україна нібито готує провокацію на кордоні з Кримом і що відповідь на це буде - "мало не покажеться".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.